Трішки весняної хвілосохвії

Без коментарів...

Трішки весняної хвілосохвії

Повідомлення 6c6c6 » 09 травня 2011, 19:39

Весна – час переродження, нових звершень, розвитку, самовдосконалення та ін. приємностей. Не дарма пращури навесні відзначали настання нового року (хоча й восени у пору врожаю, коли земля „дарувала“ своїм дітям за рахунок чого жити в холодну пору). Була думка що навесні й нам вдасться розрухатись і почати розвиток оновленого Локалайзу. Не склалось. Вже понад пів року як до нас долучився програміст-розробник demonm, проте як і у terminataaar'а у нього виявилось недостатньо вільного часу для подальших розробок. З того часу було перенесено сайт на новий хостинг, додано деякі доповнення (без яких сайт працював менш комфортно)... Проте не відбулось основного – переходу на новий двигун. Тому на цей момент маємо те що маємо. І так як останнім часом лиш мені то всьо треба, я схиляюсь до думки повернутись до більш простого (тобто я сам з ним зможу впоратись) і вже мною знаного WordPress. Старожили певно пам’ятають часи, коли Локалайз базувався саме на цьому двигуні, і начебто такий формат був не дуже гіршим за нині існуючий. Хоча й планувалось поліпшення та покращення з обранням нового двигунця. Нині ж немає ані перекладачки (замерзло на стадії альфатестування), й Локалайз далеко не витребуваний суспільством. Доживемо до літа, а там подивимось що з усім робити.

Про що ще б хотів розповісти, так це про те, що наприкінці зими змінив місце роботи. Тепер працюю в комунальному підприємстві (спеціалізація геодезії звісно залишилась), але з огляду на те, що доводилось чимало часу витрачати на розгрібання завалів старої роботи і надолужувати втрачене, мало часу залишалось на переклади (хоча наче все намагався тримати в актуальному стані) і ще певно з місяць не зможу віддавати багато вільного часу для локалізацій. Власне нова робота крім „більше клопоту“ додала ще один клопіт – брак коштів. Це мені чимось 90-ті нагадало, коли до чаю був сам хліб без масла... А то позвикали :crazy:

Сьогодні випадково дізнався, що відсутність фінансів зачепила і Олексія Лугіна. Чомусь склалось враження, що для нього переклади були основним заробітком. Буде шкода, якщо він перестане займатись перекладацькою діяльністю, тим паче що й Укрфейс чомусь зник. Погана перспектива, з врахуванням того що знищення розвитку української мови та культури від нинішньої влади годі й очікувати: то спочатку обов’язковий дубляж українською скасовували, то квоту на українську музику прибирають (при чому на те реагують як локально так і всеукраїнсько, ба навіть Скрипка бідкається, що в РФ доводиться співанки співати, бо на Вркаїні україномовний продукт не такий витребуваний та підтрмиуваний). Віднедавна й Перший національний зменшив частку мовлення українською мовою... І все це на тлі того, що скоро державних друкованих ЗМІ не буде (цікаво де вони будуть офіційно закони публікувати?), за розповсюдження загальнодоступної інформації можуть і за грати кинути, вам можуть відмовити у працевлаштуванні при бажанні спілкуватись українською мовою (я не кажу вже про ставлення ментів до колискової у деяких регіонах), і водночас Міносвіти РФ хвалить нашого міністра освіти (Табачника) за розвиток російської мови в Україні. Ну що тут скажеш. Без коментарів, раджу просто ознайомитись з наведеними посиланням.

Якщо повернутись до Табачника, то крім подяк від можновладців РФ він виступив за посилення російської православної церкви в ролі освіти. А відповідно крім чужої мови в освітніх закладах буде нав’язуватись чужа віра, для якої виправдано розкоші замість відмови від людських благ та яка повсякчас виступає проти суверенітету України.

До речі, як ви вже помітили, то вас ніхто на Локалайзі не вітав з Паскою (та й з травневими святами також). Чому? Та бо все маячня: і воскресіння, і сходження „благодатного вогню“... Хоча свято трудівників (започатковане на честь американських анархістів) варто було б відзначити, як і день Перемоги. Але без всієї тої комуністичної шушери, а як свята присвячені трударям та захисникам своєї Батьківщини (незалежно хто якою її бачив, хто у складі СРСР, хто як окрему незалежну державу), людям які боронили свій рідний край: радянським воякам (два мої прадіди не повернулись з війни), воїнам ОУН та УПА (нині Україна незалежна і саме за те вони воювали), партизанським загонам (хоча за свідченням свідків далеко не всі на те заслуговують)... всім тим, у кого боліло серце за свій рід, за свою неньку-землю.

На тому певно поки все... почуємось.

П.С. Вуха насолоджуються: [APE|02:36] Арахнофобія – [Арахнофобія (2006)] – 07. Тільки б не війна <44 kHz|918 kbps|17,17 Mb>
Зображення
Бувають справжні лідери... а бувають лідераси © гурт „Папа Карло“
Аватар користувача
6c6c6
Адміністрація
 
Повідомлень: 1099
З нами з: 22 січня 2008, 23:13
Звідки: Україна, Кременчук

Re: Трішки весняної хвілосохвії

Повідомлення harley4ik » 12 травня 2011, 22:24

доки вчився у ВНЗ, то був час і натхнення для роботи над перекладами ПЗ. По закінченню час зник майже повністю, а дуже малий попит і майже завжди негативні відгуки ніяк не додають натхнення. Пішовши на роботу у ПрІвЄтБанк, взагалі лишився без вільного часу і позитивних емоцій. Брак коштів змушує шукати іншу роботу. Попит на продукт дуже специфічний, тому простіше користуватися Лінуксом, там майже все перекладено і люди не тикають носом за те, що ти робиш загальне діло безкоштовно, там кожен вносить свою лєпту в загальну справу.
З приводу сайту, то те, що зараз є, можна залишити саме форумом, а зробити на ВордПресі блог з поновленням робіт і посиланнями до гілок форуму. Для підтримки роботи форуму непотрібно мати в команді програмістів=) оновлення рушія форуму має бути досить простим, якщо вимкнути усі надбудови самописні і залишити лише те, що оновлюється офіційно чи силами якоїсь команди.
Моя особиста сторіночка
Аватар користувача
harley4ik
 
Повідомлень: 51
З нами з: 03 березня 2008, 21:03
Звідки: Київ

Re: Трішки весняної хвілосохвії

Повідомлення terminataaar » 12 травня 2011, 23:58

нафік філософсвувати - тре вже щось робити ))) а ВордПрес теж нафік - є у нас блог - це ось сюди: Офігенский блог Локалайзу ...
Псалми 15:2 Я сказав Господеві: Ти Бог мій, добро моє тільки в Тобі!
Аватар користувача
terminataaar
Адміністрація
 
Повідомлень: 108
З нами з: 22 січня 2008, 23:08

Re: Трішки весняної хвілосохвії

Повідомлення Ukrface » 14 травня 2011, 22:02

Прочитав, що Укрфейс зник) Ще ні, це просто я переїжджав на новий хост і воно щось збилося. А через завал з роботою, громадською діяльністю та навчанням ніяк не підправлю його. Але, поки не знайдуться нові люди, які тягнутимуть Укрфейс то буду тягти його я 8)
А ще його переводжу на drupal (вже дизайн зробив + частину програмної роботи зробив), Але через ті ж проблеми не доробив ще, але надіюся, що літом матиму більше часу, щоб доробити його.
Аватар користувача
Ukrface
 
Повідомлень: 4
З нами з: 23 січня 2010, 21:22

Re: Трішки весняної хвілосохвії

Повідомлення terminataaar » 15 травня 2011, 13:40

Ukrface написав:Прочитав, що Укрфейс зник) Ще ні, це просто я переїжджав на новий хост і воно щось збилося.


напишіть на сайті, що він в розробці, а то і справді склалося враження "повного ауту" )))

Этот сайт отключен
По всем вопросам обращайтесь в администрацию FREEhost.com.ua
(((
Псалми 15:2 Я сказав Господеві: Ти Бог мій, добро моє тільки в Тобі!
Аватар користувача
terminataaar
Адміністрація
 
Повідомлень: 108
З нами з: 22 січня 2008, 23:08

Re: Трішки весняної хвілосохвії

Повідомлення Ukrface » 16 травня 2011, 15:12

Вже виправив, працює :)
Оновлю сайт десь у липні, вибачте просто раніше не зможу :(
Аватар користувача
Ukrface
 
Повідомлень: 4
З нами з: 23 січня 2010, 21:22


Повернутись до Новини

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей

cron